gastenverblijf de hagelander

Activiteiten in het Hageland

fietsen
wandelen
genieten
FIETSEN IN HET HAGELAND

Horst route

Fiets langs de abdij van Vlierbeek en het waterkasteel van Horst, door het Chartreuzenbos, Troostembergbos en Kloosterbos. Ontdek in Wezemaal alles over de wijncultuur in het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn.  Stop in het provinciedomein van Kessel-Lo voor een deugddoend glas of wat kinderplezier in de avonturenspeeltuinen. 

Gemeente : Holsbeek, Leuven, Lubbeek, Rotselaar (afstand 38 km)

Wijngaard route

Vertrek aan het Kasteel van Horst, een prachtige waterburcht, voor een tocht door de Hagelandse heuvels. Fiets door velden en akkers en langs verschillende wijngaarden en wijndomeinen. Onderweg kom je het bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn en de vermaarde Vlooybergtoren tegen.

Gemeente: Aarschot, Holsbeek, Rotselaar, Tielt-Winge (afstand: 46,7 km)

Sven Nys Cycling route

Fiets in het spoor van Sven Nys langs zijn favoriete trainingsparcours op de weg. Rijden door de mooiste landschappen van het Hageland. Onderweg tal van bezienswaardigheden tegenkomen zoals het Kasteel van Horst, het standbeeld van Eddy Merckx, het Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn en vele fruit- en wijngaarden.

Gemeente: Aarschot, Begijnendijk, Glabbeek, Holsbeek, Leuven, Lubbeek, Rotselaar, Tielt-Winge, Tremelo (afstand: 93 km)

WANDELEN IN HET HAGELAND

Bergbroek wandeling

Wandel door akkers, weiden en populierenbossen. Ga door de vallei van de Winge langs de Uitemmolen, een gerestaureerde watermolen die tot 1573 deel uitmaakte van de heerlijkheid Rotselaar. Beklim de steile helling naar de top van de Ramselberg en geniet boven van een prachtig vergezicht over de Wingevallei en het Bergbroek.

Gemeente : Holsbeek (10 km)

Landschapswandeling Hagelandse vallei

Ga op tocht in de brede vallei van de Winge die samen met de natuurgebieden Kloosterbroekbos en Horst de Hagelandse Vallei vormen. Ontdek de grote verscheidenheid aan planten, insecten, vogels en zoogdieren. Verbroeder met de kudde voskopschapen die het graslandbeheer doen.
Spot haviken, bunzingen, ijsvogels of reeën, zij gedijen graag in dit landschap.
Volg een van de gekleurde wegwijzers: de blauwe route van 4,7 km, de oranje route van 5,1 km en de rode route van 7,3 km.

Gemeente : Holsbeek 

Language »