b&b de hagelander

Wandelen in het Hageland

wandelroutes voor de deur
bossen en velden
heuvels en valleien

Het wandelnetwerk Hagelandse heuvels neemt je mee over de mooiste wegen en paden, 300 kilometer lang. Pas als je de heuvels te voet bedwingt, voel je het ritme van het Hageland. Maak tijd om de geuren en kleuren, de zuiders wijnhellingen, de holle wegen en panorama’s helemaal in je op te nemen.

In onze achtertuin : Een groot uitgestrekt natuurgebied van Natuurpunt, een grote vallei met mooie ongerepte natuur. Ideaal voor natuurliefhebbers. 

TIP : Wanneer het lange tijd geregend heeft ligt de streek er behoorlijk drassig bij, laarzen zijn dan zeker niet overbodig. Wie zich niet wil wagen in moerasgebied kan heel wat andere wandelingen kiezen die geen botten vereisen 😉 

WANDELEN IN HET HAGELAND

Bergbroek wandeling

Wandel door akkers, weiden en populierenbossen. Ga door de vallei van de Winge langs de Uitemmolen, een gerestaureerde watermolen die tot 1573 deel uitmaakte van de heerlijkheid Rotselaar. Beklim de steile helling naar de top van de Ramselberg en geniet boven van een prachtig vergezicht over de Wingevallei en het Bergbroek.

Gemeente : Holsbeek (10 km)

Landschapswandeling Hagelandse vallei

Ga op tocht in de brede vallei van de Winge die samen met de natuurgebieden Kloosterbroekbos en Horst de Hagelandse Vallei vormen. Ontdek de grote verscheidenheid aan planten, insecten, vogels en zoogdieren. Verbroeder met de kudde voskopschapen die het graslandbeheer doen.
Spot haviken, bunzingen, ijsvogels of reeën, zij gedijen graag in dit landschap.
Volg een van de gekleurde wegwijzers: de blauwe route van 4,7 km, de oranje route van 5,1 km en de rode route van 7,3 km.

Gemeente : Holsbeek 

Andere wandeltips : 

Het Kasteel van Horst
Een wondermooie waterburcht als een baken in het groene landschap. Ooit zou de Rode ridder er gewoond hebben, misschien wel helemaal bovenaan in de stoere woontoren?

Het Troostembergbos
Samen met het Walenbos vormt het Troostembergbos 500ha ongerept groen, een brok natuur in de plooien van het Hageland, met mooie wandelwegen.

De wijnhellingen
De Hagelandse heuvels bestaan uit ijzerzandsteen, geknipt voor wijnbouw. De wijnhellingen geven de streek dat unieke zuiderse tintje en zorgen voor een lekker fruitig streekproduct.

De Vlooybergtoren
Een zwevende trap in roestbruin cortenstaal op de top van de Vlooiberg in Tielt-Winge: 20 meter lang, 11 meter hoog, en bovenaan een verbluffend uitzicht. Zie jij de koepel van de basiliek van Scherpenheuvel?

Language »